Home 5 Energiezuinig & Duurzaam

Energie-efficiënte installaties: Duurzame Kracht voor de Toekomst

Efficiënte Energieopwekking

Bij Randewijk Beter Wonen geloven we in de kracht van het inzetten van energie-efficiënte installaties als een verantwoorde en hernieuwbare bron die bijdraagt aan een groenere toekomst.

Randewijk Beter Wonen combineert (ver)bouw of renovatie dan  ook met inzet van slimme zuinige en verantwoorde installaties. Ontdek alles wat je moet weten over deze duurzame en efficiënte vorm van energieopwekking.

Enerziezuinig en duurzaam

Onze besparende maatregelen

Energiezuinig en duurzaam - zonneboiler

Zonnepanelen

Zonnepanelen werken door zonlicht op te vangen met fotovoltaïsche cellen, die de zonne-energie omzetten in gelijkstroom. Een omvormer zet deze gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom voor huishoudelijk gebruik. Door de continue blootstelling aan zonlicht en de verbeteringen in de technologie, kunnen zonnepanelen vandaag de dag een goed rendement behalen door efficiënt energie te produceren en de elektriciteitskosten te verlagen.

Energiezuinig en duurzaam - isolatie

Isolatie

Het isoleren van je huis houdt in dat je maatregelen neemt om warmteverlies te verminderen en de thermische efficiëntie te verbeteren. Dit kan onder andere door het isoleren van muren, daken en vloeren, en het plaatsen van isolerende beglazing. Het voordeel van een goed geïsoleerd huis is dat het de warmte beter vasthoudt, waardoor je energie bespaart, je wooncomfort verhoogt en je energierekening verlaagt. Bovendien draagt het bij aan een duurzamere leefomgeving door het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van energie-efficiëntie.

Energiezuinig en duurzaam - zonneboiler

Warmtepomp

Een warmtepomp kan de watertemperatuur tot zo’n 35 tot 55 graden brengen. Dit is voldoende voor een goed geïsoleerde woning, maar een woning zonder isolatie met radiatoren heeft zo’n 70 tot 80 graden nodig om de woning te verwarmen, u verbruikt hiermee aanzienlijk veel gas. Met een Hybride warmtepomp bent u deels elektrisch en deels gebruikt u nog gas als, enkel als back-up. Bij een volledig elektrische warmtepomp bent u gasloos. Door de toenemende energievraag (stroom) zou een combinatie met zonnepanelen een goede overweging zijn.

Randewijk beter wonen - bouw constructie

Samen energie besparen

Begin met het verduurzamen van uw woning

Het verduurzamen van uw huis is een belangrijke stap naar een meer duurzame toekomst. Gelukkig zijn er lokale partners beschikbaar die u kunnen helpen bij dit proces. Met hun expertise en ervaring kunnen zij u begeleiden bij het maken van de juiste keuzes om uw huis toekomstbestendig te maken.

Bij Randewijk heeft u één aanspreekpunt, zo heeft u de zekerheid dat uw project soepel verloopt en kunt u genieten van een duurzamere woning die klaar is voor de toekomst.

Kwaliteit en duurzaam bouwen

Randewijk is er om u te helpen duurzaam te (ver)bouwen

Door slim te (ver)bouwen krijgt u een huis dat klaar is voor de toekomst.

U ervaart meer wooncomfort, u heeft een lager energieverbruik waardoor u profiteert van lagere maandlasten daarnaast verkleint u uw footprint.

Voor u op korte termijn veel directe voordelen, op de langere termijn draagt u bij aan een leefbare en toekomstbestendige omgeving voor onze volgende generaties.

Randewijk Beter Wonen - Passief bouwen

Energieneutraal bouwen
Uw gebouw energieneutraal door zichzelf te voorzien van energie middels eigen opwek (zonnepanelen).

Randewijk Beter Wonen - Passief bouwen

Zonne-energie
Gebruik zonne-energie als duurzame (stroom)bron voor uw woning of gebouw.

Randewijk Beter Wonen - Passief bouwen

Luchtdicht bouwen
Luchtdicht bouwen draagt bij aan een energiezuinig gebouw en is een onderdeel van passief bouwen.

Randewijk Beter Wonen - Isolatie

Isolatie
Fors energie besparen door gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen. Voor dak, vloer, spauw en gevel.

Randewijk Beter Wonen - Passief bouwen

Duurzame nieuw- en verbouw
Gebruik legio verbeteringen om uw huis duurzaam te (ver)bouwen.

Bekijk onze recensies

Wij scoren 5 sterren bij onze klanten!